14. apr, 2018

Dromen

Ik ben iemand die veel droomt, en er ook veel van onthoudt. Het is mijn 'hobby' zeg maar. Ik wil graag af en toe een bijzondere droom met jullie delen. Onderstaande droom had ik vannacht.

Er waren mensen op het strand in het water aan het zwemmen en spelen. Ik weet niet of ik er zelf bij was. Het leek meer alsof ik toeschouwer was. Twee meiden kwamen vast te zitten onder het water in een soort rond ijsgat of zo maar er kwam nog geen water in terwijl de golven boven hen honderden meters hoog waren. Het gat was ongeveer twee meter in diameter. Ze zaten tegenover elkaar en hadden iets bij zich. Ik denk een zwemband maar die was heel klein geworden. Hun vrienden hadden geen idee dat ze weg waren en eerst was niemand ongerust. De meiden zaten tegenover elkaar en wachtten, in de hoop gevonden te worden. Toen zag ik een beeld voor me van een grote grot van steen wat meer leek op een hotel want het had meerdere kamers waar de twee meiden ineens waren, ook onder het water. Er waren daar meer mensen vast komen te zitten. Ze probeerden een uitweg te zoeken. Ze liepen langs liftdeuren en hoorden ineens een klok slaan maar konden niet vinden waar het vandaan kwam. Het zat ergens achter een muur maar toen stopte de klok met slaan. Ik weet niet hoeveel keren het sloeg. De meiden hadden wel het gevoel dat er haast was omdat het water zou komen. De volgende dag gingen ze weer naar de liftdeuren en hoorden de klok weer slaan. Sommige mensen probeerden hun telefoon en hadden ineens internetbereik maar deden er denk ik niets mee.
Een van de meiden liep langs een muur terwijl ze het geluid van de klok volgde. Ze kwam bij een liftdeur. Rechts van de stenen deur zat een kunstig poppetje op, of in, de muur gemaakt. Het leek op zo'n poppetje wat ze vroeger in de maya of inca culturen maakten. Een ander (Ik weet niet of het een meisje of jongen was) die er tegenover stond deed toevallig zijn hand op een bepaalde manier waardoor er zonlicht van zijn hand weerkaatste naar het poppetje. Doordat de zon erop scheen werd het poppetje geactiveerd en ging de deur open waardoor ze misschien wel konden ontsnappen.
Op dat moment zag ik een aantal jongens. Ze waren ongerust geworden omdat de meiden een paar dagen weg waren. Ze zochten bij donkere zwart/grijze rotsen, alsof ze in, of achter, bergen waren. Of het water was achter de bergen. Maar de rotsen waren wel vochtig alsof er water was geweest wat nog niet was opgedroogd. Ze vonden een diep gat met daarin een band. De band was van een reus of monster geweest. Ze hoopten dat daar de ingang naar de grot was. Toen werd ik wakker.

Dromen kunnen meerdere betekenissen hebben; Hoewel de droom over water ging heb ik meer het gevoel dat het ook met bergen en misschien wel gletschers te maken had. En dat de tijd niet een paar dagen was maar eerder vele eeuwen. Misschien een waarschuwing ivm klimaatverandering, dat zonne-energie de oplossing is(?) De inca's en maya's aanbaden ook de zon. Heel bijzonder ook dat de mensen wel (internet)bereik hadden, maar er niets mee deden.

Uiteraard kan de droom ook met het algemene proces van spirituele ontwikkeling te maken hebben.