17. mrt, 2020

Saamhorigheid en Corona

Als je kijkt naar de wereld en de Corona situatie momenteel, dan zou je kunnen concluderen, dat veel van de mensen die op de wereld wonen, ziek zijn, of worden. En dat de wereld en de maatschappij ook ziek is. Maar wat is de energetische betekenis van dit virus nou eigenlijk? Waarom worden zo veel mensen ziek?

Ik vergelijk nu de stand van de wereld even met de stand van het ‘algehele menszijn’. Wij zijn de cellen van de wereld, wij zijn in staat om de aarde, onze gastvrouw, ziek te maken d.m.v. gif dumpen, ontbossing en zoveel meer. Wij zijn daar heel erg goed in. Ik zeg ‘wij’ want het is een totale energie waar wij allemaal een deel van zijn. Het is dus ook niet iets dat persoonlijk bekeken moet worden. Het is meer dat we op een of andere manier allemaal met elkaar verbonden zijn en dat het dus ook ons allen beïnvloedt. Als persoon zelf hebben wij niet veel invloed op deze gezamenlijke energie, maar met velen weer wel. Daarnaast heb je natuurlijk ook je ego stuk, je persoonlijke stuk. Daar heb je zelf wel invloed op en als je dat goed voor elkaar hebt, en als velen dat voor elkaar hebben, dan kunnen we de gezamenlijke energie helen. Dus je hebt wel invloed, maar het moet samen gebeuren. Om de aarde te helen is er dus saamhorigheid nodig.

Als je naar de mens zelf kijkt en naar de cellen van ons lichaam, dan kom je tot de conclusie dat we richting onze cellen ook destructief gedrag hanteren. Wij doen ons lichaam van alles aan om er maar mooier uit te zien maar vergiftigen onszelf ook met slecht voedsel. Je kunt het dus zien als een spiegel. De aarde toont de algemene gesteldheid van de mensheid. De aarde is nu dus ziek. Het heeft een virus. En dat virus heet ‘mensheid’. En betekent het dan dat elk mens slecht is voor de aarde? Nee hoor. Er bestaan verschillende cellen in je lichaam en dus ook verschillende cellen (lees mensen) voor de aarde.  Ons lichaam kan ook niet werken op één type cel. Er is altijd een samenwerking van meerdere cellen.

Maar kijk nu eens om je heen. Kijk eens echt! Zie je niet dat mensen elkaar nu proberen te helpen? Overal op Social Media zie je dat mensen elkaar wel willen helpen om boodschappen te kopen voor een ander, om op te passen, om iemand naar het ziekenhuis te brengen. Dat is toch saamhorigheid? Het geeft mij een goed gevoel, een gezamenlijke verbinding. En die verbinding groeit en groeit, door de narigheid heen. Een sprankje licht.

En het maakt niet uit of je arm of rijk bent, ziekte kan eenieder raken. Het klasse-verschil valt weg. Dat voelt dus als ‘eerlijk’ aan. Gelijke mensen, gelijke ziekten. We zijn gewoon gelijk, we waren het alleen even vergeten. En ja, dan word je er even pijnlijk op gewezen dat het ‘gelijk zijn’ uit balans is. We worden dus wakker geschud! En daarnaast; is het niet zo dat als je ziek blijkt te zijn, dat je dan eerst even alleen wilt zijn? Dat je eerst voor jezelf wilt bepalen wat je ermee moet? Dat het even in moet dalen? Dat je eerst weerstand ervaart? Je wordt dus op jezelf teruggeworpen. En dat is nodig om uit te zoeken wat voor jou belangrijk is, zodat je weer bij je gevoel kunt komen. En dat is tevens wat alle landen nu aan het doen zijn. Het land wordt op zichzelf teruggeworpen, Iedere inwoner wordt op zichzelf teruggeworpen, geen samenscholingen meer, nee, komt maar even bij jezelf. Ga maar uitzoeken wat echt belangrijk is voor jou. Kom maar weer eens bij je gevoel.

En hoe verloopt dit virus nou eigenlijk? De belangrijkste symptomen zijn; griep, luchtwegstoornissen, longproblemen en keelproblemen. Het beneemt ons dus feitelijk de adem. Nu is de luchtkwaliteit niet bepaald geweldig in de wereld maar is die luchtkwaliteit in China, waar het virus begon, niet toevallig heel erg slecht? En is China niet toevallig een land waar men geen vrijheid van meningsuiting heeft? Waar men ‘zelfexpressie’ aan banden legt?  Ontkenning, geheimhouding, niets mogen zeggen. Dan is het helemaal niet raar dat het met het keelchakra, het hartchakra en de Zonnevlecht te maken heeft. Zelfexpressie, liefde en gevoel! Een stille, maar o zo luide, roep naar de rest van de wereld. En de wereld hoort het, de wereld voelt het. En zie wat er gebeurt; We voelen mee. Want diep in onszelf herkennen we dat gevoel. Want zij zijn echt niet de enigen die hier problemen mee hebben. Wij hebben onszelf ook heel wat opgelegd de afgelopen eeuwen.

En zo zie je ook dat ieder land zijn eigen manier heeft om met deze situatie om te gaan, net zoals ieder persoon zijn eigen manier heeft om ermee om te gaan.  Maar vergeet niet; elk land probeert een oplossing te vinden, we hoeven dat dus niet alleen te doen, al voelt dat misschien wel zo. En elk land is op zichzelf en heeft een andere aanpak, waar wij het wellicht niet mee eens zijn, maar één ervan gaat straks de juiste zijn en dat hoeft niet persé de onze te zijn. Het blijft dus een gezamenlijk probleem waar we aan werken. We moeten dus gaan samenwerken. Dat verandert toch wel even de prioriteiten en het geeft tevens een duidelijk beeld welke beroepsgroepen in een samenleving het meest belangrijk zijn. Er gaat straks vast heel wat veranderen.

Wat betekent Corona nou eigenlijk? Een corona is een krans van licht om de zon die alleen te zien is tijdens een totale zonsverduistering. Pas als het donker is kun je het licht dus zien. Dat is wel een hele mooie metafoor. De ziekte die nu de wereld overgaat is het donker maar daarin kun je, als je wilt, het licht zien. Saamhorigheid is daar een onderdeel van. We mogen onszelf laten zien, zijn wie we werkelijk zijn. We mogen weer bij ons gevoel komen en in onze kracht gaan staan, want dat kunnen wij!